Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

Maträtt 6. Grön Carbonara

Kategori: Meine leben deinem Augen

Jag tyckte detta var fantastiskt gott och enkelt att göra.
Jag hade i sparris, haricoverts, sockerärtor. Men spenat och avokado ska jag nog ha i nästa gång också.
Det mest positiva med detta var nog att Kerstin var lite sur för att hon inte fick äta alla goda gröna grönsaker. Tobias gillar med dessa grönsaker, så något som fungerar för alla, alltid positvit. Jätte gott att ha med fetaost med och körsbärstomater.
 
4 port
Tagliatelle för 4 personer
1L gröna grönsaker
2dl riven parmesanost
3 äggulor
1-2dl matlagningsgrädde
1dl persilja
salt och peppar
saft av en citron
 
1. Koka pastan enligt anvisninga på paketet.
2. Skär under tiden grönsakerna i bitar och koka de om det behövs i lätt saltat vatten, tex broccoli, sparris.
3. Riv parmesan och blanda den med äggulorna i en skål.
4. Blanda ihop den nykokta heta tagliatellen med parmesanröran. Späd med matlagningsgrädde tills du tycker att pastan är lagom krämig.
5. Blanda alla grönsakerna, hacka persiljan och ös i. Smaka av med salt, peppar och citron. Vill du så pyntar du din portion med en extra rå äggula på toppen.
 
Recept: Ännu Mera Vego
 
Kommentera inlägget här: