Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

Morotskolatårta

Kategori: Bake it until you make it

Morotsbottnar
300g (6st) ägg
300g (4dl) råsocker
200g (2,5dl) ljust muskovadsocker
300g (4,5dl) vetemjöl
10g (1tsk) bakpulver
15g (1msk) kanel
15g (1msk) kardemumma
10g (1tsk) havssalt
300g (3dl) solrosolja
400g morötter
75g (1,5dl) mandelmjöl
75g (1,5dl) kokos

Sätt på ugnen, varmluft 180 grader.
Vispa ägg, råsocker och muskovadsocker fluffigt i ca 10 min med kökassistent. Sikta de torra ingredienserna och vänd ned i äggsmeten. Tillsätt sedan solrosoljan i omgångar under omrörning. Skala och riv morötterna på fina sida av ett rivjärn, vänd ned i smeten. Fördela smeten i tre smorda formar. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Limefrosting
400g (4dl) philadelphiaost
200g mjukt smör
150g (2,5dl) florsocker
10g (1tsk) vaniljsocker
2 lime - saft och skal

Vispa smöret, vaniljsockret och florsockret tills det blir ljust och fluffigt. Vänd försiktigt ned philadelphia osten. Vänd ned rivet limeskal och saft, rör ihop.

Kanderade pekannötter
100g (1dl) strösocker
5g (1msk) smör
100g rosade pekannötter
10g (1tsk) havssalt

Börja med att rosta nötterna. Koka upp 1,5 dl vatten och 1,5 tsk salt i en kastrull, ta av från värmen och blanda i nötterna. Låt stå någon minut och häll sedan av vattnet. Lägg nu nötterna på en ugnsform med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 225 grader i ca 6-8 minuter, vänd dem gärna i slutet.

Smält strösocker i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Klicka i smöret, tillsätt nötterna och häll ut alltsammans på ett bakplåtspapper. Strö över saltet och låt stelna, Hacka nötterna.

Kolasås
1 burk karamelliserad mjölk

Varva bottnarna med frosting och kolasås och lite av nöthacket. Nöthacket mellan våningarna gör så att tårtan inte glider av kolan/frostingen. Avsluta med frosting toppat med det sista nöthacket.

 
Kommentera inlägget här: