Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

Sötsak 13: Tårta med hallonmouse och vit choklad

Kategori: Bake it until you make it

Tårtbotten
6 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal

Börja med att sätta ugnen på 175grader och klä en springform med bakplåtspapper. Klä den med höga kanter, ungefär dubbelt så höga som orginalkanten på formen. Smöra och bröa botten av formen.

Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt på höghastighet i 7-8 minuter. Blanda sedan de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta ner blandningen i en bunke för sig och sikta ned blandningen i äggvispet. Vänd försiktigt runt smeten med en slickepott så att allt blandas väl. Riv citronskalet och rör ned det i smeten.

Hällsmeten i formen och grädda i nedre delen av ungen i 30-40 minuter. Känn med en sticka när du tror att kakan är klar - stickan ska vara torr. Låt botten svalna helt innan du skär tre jämntjocka delar.
 
Hallonmouse
150g hallon , halvtinade
110g naturell färskost
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Mosa de halvtinade hallonen med naturell färskost och florsocker. Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ned den i hallonsmeten.

Vitchokladsmörkräm
150g smör
150g naturell färskost
135g vitchoklad

Vispa det rumstempureradesmöret med färskosten. Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme, låt svalna en aning. Vispa sedan ned ner chokladen i smöret och vispa krämen fluffig.

Garnering
2dl kokos
15g vitchoklad
 
Börja med att lägga den tjockaste botten på ett tårtfat. Bred på ett lager med hallonmouse och lägg sedan på den botten som ska vara i mitten av tårtan. Bred på ytterligare ett lager hallonmouse och lägg till sist på den sista tårtbotten. Spackla hela tårtat med smörkräm. Riv vit choklad på toppen av tårtan ich tryck fast rikligt med kokos runtom.
 
Denna tårta är nog min nya favorittårta. Så sinnessjukt god! Toppdelen sjönk ihop i ugnen så var lite svårare att garnera nr man annars suger på garnering men gott blev det.