Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

Bridget Jones Baby

Kategori: Watch it, love it, enjoy it

Det är alltid lite spännande när det kommer uppföljare till filmer, speciellt när de kommer flera år senare.
Jag gillar de första två Bridget Jones filmerna. De är löjliga men roliga och så lättsamma att se. Den nya filmen måste jag säga var bättre än förväntat, var väldigt skeptisk. De var härligt löjlig och man skrattade högt åt alla tokig heter som Bridget lyckas med.

Herregud vad gamla de har blivit med, men det är också 15 år sedan första filmen kom ut. Colin Firth är bara sex år äldre än Patrick Dempsey, men han såg sinne sjukt gammal ut tillskillnad till Patrick som inte såg allt för gammal ut. 

Jag gillade inte riktigt början av filmen, tyckte det blev lite hastigt som att man skulle komma snabbt till huvudhandlingen, men när filmen väl kom in i handlingen så hade den Bridget Jones stämningen.
Det som var mindra bra med filmen var slutet. Blir riktigt förbannad över att det ska vara så amerikanskt och hur kvinnorsrättigheter kan vara något dåligt förstår jag inte? Plus hur man man välja Mr Darcy efter att ha kommit fram till att det inte gick något vidare sist de var tillsammans? Det är så förutsägbart att det inte kommer fungera nu heller.

Har läst de två första böckerna, ska ta tag i att läsa den senaste med, kul att jämnför lite om de tagit något därifrån förutom att hon har barn. Det kändes även bra att de inte hade något riktigt slagsmål mellan Firth och Dempsey hade känts lite väl b,dels för att Hugh Grant inte är med i filmen och för att de är last gamla och det är så omoget att slåss.

Jag är nöjd att jag har sett filmen, men kommer nog inte att se om den, då tittar jag heller om de två första filmerna som jag sett ett x antal gånger.