Sötsak 40: Vaniljfudge
Kategori: Bake it until you make it
Ingredienser
400 g socker
400 g socker
140 g flytaden glykos
2,5 dl grädde
70 g smör
2,5 dl grädde
70 g smör
4 tsk vaniljpulver
400g vit choklad
Klä en form ca 30x25 cm med bakplåtspapper. Häll socker, glykos, grädde, smör och vaniljpulver i en kastrull. Värm upp och låt det koka på medelhög värme till dess att temrmometern visar 113 grader.
När temperaturen når 113 grader tar du av kastrullen från spisen. Tillsätt den finhackade chokladen och rör tills den är smält och allt är väl blandat. Häll smeten i formen och låt en stå framme på köksbänken, tills dess att smeten är helt avkyld. Sätt den i kylskåpet över natten. Skär upp i passande bitar.
400g vit choklad
Klä en form ca 30x25 cm med bakplåtspapper. Häll socker, glykos, grädde, smör och vaniljpulver i en kastrull. Värm upp och låt det koka på medelhög värme till dess att temrmometern visar 113 grader.
När temperaturen når 113 grader tar du av kastrullen från spisen. Tillsätt den finhackade chokladen och rör tills den är smält och allt är väl blandat. Häll smeten i formen och låt en stå framme på köksbänken, tills dess att smeten är helt avkyld. Sätt den i kylskåpet över natten. Skär upp i passande bitar.