Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

Oskar Linnros @ Ritz 29/6 2011

Kategori: The music in my vains

Igår blev det alltså Ritz med Amanda och Frida för att se finaste Oskar Linnros. Det finns egentligen inte så mycket att skriva. Efter att ha stått i kö i tusen år fick vi komma in, betala mer än man skulle. Vi gick runt lite, drack lite och hann springa ut för rökpaus innan vi ställde oss för att invänta Oskar. Strax innan tolv såg vi han komma gående och runt halv ett började det.

Det var magiskt han var så bra och man stod så sjukt jävla nära. Man kunde röra scenen väldigt enkelt och när han stod framför en var det inga problem att röra honom. Det började med "Var är Oskar" låten, bandet kom på och sedan kom han ut och körde "Debut" följt av "Din Mamma". Det var fart och man glömde allt och bara Oskar fanns.

Han körde en ny låt, Vilja Bli, Vi två 17år, 25år, Ack Sundbyberg, Från och med du och körde Genom Eld som extra låt. Under 25år riktade Oskar micken mot Amanda och hon fick sjunga med, hon var även den enda som fick göra det under hela spelningen. Det var galet tempo och så jävla härligt att bara få dansa runt på stället tillsammans med Amanda och bara veta att det är inget annat än finaste, magiska, jävla underbara Oskar som gäller. Det är sånt här som får en levande på riktigt. Att jag ser Daniel nästa vecka är mitt liv.Music is EVERYTHING

Kategori: Thoughts of reality

Jag tror inte alla förstår uttrycken ”Musik och allt” och ”Musik är livet”. Efter att ha sett Oskar ikväll har jag blivit på nytt född. Jag har återigen blivit påmind om varför jag älskar musik och varför konserter är det bästa som finns. Jag glömmer det när det går för lång tid mellan konserterna men lyckan jag får räcker länge. Jag blir en livsnjutare och känner mig mer levande än det går att vara. Jag blir lycklig och vet inte vart jag ska ta vägen. Min kropp blir full av adrenalin och jag skulle kunna springa runt jorden och möta mina värsta rädslor utan problem, för jag har den känslan i mig. Känslan av 100% oslagbar.

Det är som att komma hem nykär. Helt plötsligt är allt bara helt fantastiskt och inget kan stoppa mig. Jag kan helt enkelt sluta le.

Det är livemusik som inspirerar mig, som får mig motiverad att göra saker. Musik får mig att vilja skriva, må bra och framför allt vilja leva och vilja bli.

Lissabon dag 1&2 2-3/6 2011

Kategori: Adventures through time and space

2003 upptäckte jag fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo och 2004, fotbolls EM i Lissabon (mitt favorit EM för övrigt) blev jag kär i det portugisiska landslaget och sedan jag såg de spela bestämde jag mig för att en dag skulle jag åka till Portugal. Något år senare lovade mamma mig en resa till Portugal och efter planeringar hit och dit i nästan fem år nu så blev det äntligen av.

Jag och mamma tog bussen till Arlanda vid nio tiden på morgonen för att ha god tid på oss på Arlanda innan vi hoppade på planet till Lissabon.
När vi var framme i Lissabon tog vi taxi till hotellet efter att ha stått i en taxikö i evigheter. Vi packade upp och tog en lite sväng ut på stan för middag innan vi utpumpade efter allt resande somnade tidigt.


Vi började dagen med att gå en härlig *host* promenad. Det skulle ta max tio minuter att gå ner till stan, istället tog det oss 40min. Vi vandrade runt i centrum, hittade en hiss som vi åkte upp där vi kunde se utsikt över nästan hela Lissabon. Vackert, vackert. Planen var att vi skulle till Castle of São Jorge och sedan till Akvariet.

Så efter en pannkaksfika tog vi spårvagnen till Castle of São Jorge. Utsikten var riktigt fin, hade dock varit roligt att se den när det var mörkt med. Det var även en intressant fotoutställning.
Efter att ha gått runt i värmen åt vi lunch där vi hittade ett par svenskar i bordet intill. Som jag lite lagom spontant började studera min framtid med.

Vi tog sedan tunnelbanan till thamnen där vi sprang runt i Lissabons största köpcentrum innan vi gick runt vid hamnen. Tills det var dags att åka tillbaka till hotellet för att fräscha upp sig och dags för middag.