Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

#malecfirstkiss

Kategori: Watch it, love it, enjoy it

Maträtt 6. Grön Carbonara

Kategori: Meine leben deinem Augen

Jag tyckte detta var fantastiskt gott och enkelt att göra.
Jag hade i sparris, haricoverts, sockerärtor. Men spenat och avokado ska jag nog ha i nästa gång också.
Det mest positiva med detta var nog att Kerstin var lite sur för att hon inte fick äta alla goda gröna grönsaker. Tobias gillar med dessa grönsaker, så något som fungerar för alla, alltid positvit. Jätte gott att ha med fetaost med och körsbärstomater.
 
4 port
Tagliatelle för 4 personer
1L gröna grönsaker
2dl riven parmesanost
3 äggulor
1-2dl matlagningsgrädde
1dl persilja
salt och peppar
saft av en citron
 
1. Koka pastan enligt anvisninga på paketet.
2. Skär under tiden grönsakerna i bitar och koka de om det behövs i lätt saltat vatten, tex broccoli, sparris.
3. Riv parmesan och blanda den med äggulorna i en skål.
4. Blanda ihop den nykokta heta tagliatellen med parmesanröran. Späd med matlagningsgrädde tills du tycker att pastan är lagom krämig.
5. Blanda alla grönsakerna, hacka persiljan och ös i. Smaka av med salt, peppar och citron. Vill du så pyntar du din portion med en extra rå äggula på toppen.
 
Recept: Ännu Mera Vego
 

Skärtorsdag

Kategori: Meine leben deinem Augen

Lång vecka som ändå var kort, både igår och idag har jag vaknat vid fyra inte kunnat somna om förrän typ halv sex och då sovit en halvtimme innan det var dags att gå upp. Men när jag skulle lägga mig igår så var jag super pigg fast jag varit i princip död på jobbet. Dock vaknade jag superförvirrad när Tobias gick och lade sig halv tolv och inte fatta någonting. Varit mycket sådant gällande sömnen denna vecka. Trodde hela dagen igår att det var torsdag så jag skulle bli ledig idag men icke sa nicke. Har förövrigt känt mig super hängig hela veckan, känts som om hjärnan varit full av snor men nu känns det lite bättre så hoppas denna förkylning försvinner snart. Pratade med vårdcentralen förra veckan och fick tjata mig till att få komma dit. Har haft ont i huvudet i flera månader och deras svar var: "Ta huvudvärkstabelleter". Tack för den, känns alltid lika bra när ni tar mig seriöst.
 
Tobias har åkt till Stockholm och kommer hem på söndag och imorgon åker Kerstin till sin mormor så jag ska mest ta det lungt, baka, träna och titta på serier och läsa ut min bok. Har läst den mycket senaste dagarna och den är bra så fattar inte att jag inte tagit tag i att läsa den, men sedan är det ju dessa serier som jag inte riktigt kan släppa.
 
Så här såg det ut när jag åkte till jobbet, vart tog våren vägen?
 
Denna vecka har jag börjat med färgglada sminkingar igen, var ett tag sedan men åh vad jag tycker det är roligare med många färger på ögonskuggan än med en färg.