Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

Kvällsdopp

Kategori: Meine leben deinem Augen

Jag är inget stort fan av att bada, jag är en riktig badkruka och tycker nästan alltid vattnet är kallt. Men nu har vi haft nästan mellan 20-30 grader  i flera veckor och idag har jag nästan smält bort. Så jag och Kerstin tog oss ett kvällsdopp. Jag tänkte först inte bada men efter att ha vadat ut så var det ganska skönt i vattnet så jag doppade mig faktiskt och det var inte alls så kallt, mest skönt. Jag hade tänkt passa på och bada både lördag och söndag då värmen  hade tänkt hålla i sig. Det är så härligt att det är maj och det är så pass varmt i vattnet att till och med jag kan bada.

(null)

(null)


Växthuset

Kategori: Meine leben deinem Augen

1 maj köpte vi växter till växthuset. Iår hade vi tänkt ta vara på utrymmet lite bättre än tidigare år.
Vi införskaffades oss därför 3 tomarplantor, 3 gurkolantor, 2 physalis plantor och 1 sojaböns planta. 
(null)

(null)

(null)

Vi köpte även majsplantor, ruccola, sallads, sockerärts, rödbets och rädisefrön till landet.
(null)

Vi har även äntligen fått rabarber så de är planterade vi vinbärsbuskarna och vi har plockat ut hallonplantor från häcken och satt tillsammans så vi enkelt ska kunna plocka de.

Jag är så redo på att kunna äta mat direkt från trädgården.
(null)

(null)

Kalashelg

Kategori: Meine leben deinem Augen

Förra förra helgen hade vi en riktigt kalashelg. Kerstin fyllde sjuår i fredags så vi hade först släktkalas och sedan barnkalas. Kerstin fick massvis med fina och roliga saker i present, det var en heldel barn överbjudna och de lekte på och hade det roligt att klockan sju var Kerstin helt slut körd. Det är trevligt med kalas för man får passa på och träffa folk man inte träffar så ofta, men det blir även intensivt då det ska bakas och ordnas och det känns väldigt skönt att vi inte ska ha kalas förrens Tobias fyller år nästa år.
När alla gäster gått hem och Kerstin somnat åt jag och Tobias plockmat innan vi började fixa med påsarna inför morgondagens barnkalas. Jag är lite anti godispåsar då jag tycker det alltid blir för speedat på kalas och Kerstin ändå alltid har godis liggandes hemma i mängder och speciellt efter påsk så vi gjorde iordning påsar med grejer i istället.Det fanns bland annat glowsticks, såpbubblor, pysselsaker och varsin russinask.
 
Vi hade hyrt byalagets lokal då jag vägrar ha barnkalas hemma, en så bra idé. Med stora spring ytor kan barna flänga på bäst de vill. Vi serverade korv och snacks i massor. Hade även lite aktiviteter och Kerstin fick superfina presenter av sina kompisar. De var 14 stycken som kom på kalaset, så det var lagom med 2hs kalas då det blir väldigt intensivt och högljutt men de flesta verkade nöjda när de gick därifrån.