Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

En vecka i mitt liv

Kategori: Meine leben deinem Augen

Måndag: London fyllde 5år! Det vankades kalas! Nu får barnen ta och lägga av med att växa och bli stora. Jag hänger inte med. London föddes ju nyss?! 


Tisdag: Jag gjorde något jag har pratat om i flera år, jag började rida igen! Så på tisdagar framöver kommer jag få spendera tillsammans med hästar igen. Åh vad jag har saknat att få vara i ett stall och rida. Även fast jag inte ridit på 11år så kom jag ihåg hur allting skulle göras, även om jag kanske inte utförde det perfekt så satt det ändå där.

Fredag: Jag och mamma såg Timo Räisänen i Örebro. Det var lika bra och mysigt som vanligt. Jag blir så glad av Timo, han är så charmig och det blir alltid mycket skratt.

Lördag: Kerstin hade sin allra första ridlektion! Det var med skräckblandad glädje vi åkte därifrån. Det var lite läskigt att sitta på hästen men när hon väl gick så var det kul, förutom att trava! Men jag är så stolt över henne, för att vara rädd för väldigt mycket så sa hon ändå att det var kul och jag vet att hon kommer njuta lika mycket som jag gjorde i mina dar.

På eftermiddagen var vi på bio med Emma och såg Dumma Mej 3. Den var rolig men lite tråkigt att minionerna har fått sig en egen handling i filmen iställer för att den ska höra till huvudstoryn, men jag älskar de fortfarande.

Söndag: Direkt efter frukosten hoppade vi in i bilen och åkte och plocka svamp. Vi gick i några timmar och hittade ett bra ställe där det fanns en hel del! Jag har turen i min familj där Tobias gillar att plocka svamp men det är bara jag som äter den. 

Weekend

Kategori: Meine leben deinem Augen

En helg i mitten av sommaren tog jag och Kerstin en heldag i Örebro. Vi började med att spendera några timmar på Stora Holmen där det lektes, åkte lille putte tåg, klappdes och tittandes på djur.


På eftermiddagen tog vi båten över till Stadsparken där vi träffade mamma som bjöd på glass. Där blev det någon timmes lekande innan vi åkte hem.

Dagen efter åkte vi till en djurgård som ligger precis i närheten av oss, vilket var väldigt populärt. Vi hann avsluta dagen vid en badplats inte långt därifrån.

Bröllopsdag

Kategori: Meine leben deinem Augen

15 Juni hade jag och Tobias bokat in oss på Selmas Spa över natten för att fira vår första av många bröllopsdagar.


Vårt första stopp på vägen blev ett stopp i Karlstad där vi åt lunch. Det var jätte gott, länge sedan jag åt en så god pastasås! För en gångs skull stämde alla smakerna. Efter det tittade vi på en skateboardtävling, vi såg tre hyfsat små tjejer som skejtade. Blir så impad av att de var så duktiga! Efter det fortsatte resan in Värmland. 

När vi hade checkat in byte vi om till badkläder, svepte in oss i varsin badrock och gick till poolområdet för lite avslappning i vattnet. Vi provade de tre olika poolerna som fanns, men blev lite besviken faktiskt då det bara var vanliga pooler som finns i badhus, en inne, en ute och två bubbelpooler. Jag hade gärna sett att det var lite mer som Loka Brun då det fanns både varma, kalla och en vanlig pool.

Men det var trevligt i alla fall.

När vi kom tillbaka till rummet svirade vi om och gick och åt middag. Vi hade fin utsikt över sjön Fryken. Jag åt Gurksoppa, oumphburgare och marängsvish. Soppan var ingen hit, men var tvungen att smaka den då de äter det i Baudelaire böckerna och jag har varit intresserad av att äta det sedan jag läste det från första gången. Hamburgaren var god och efterrätten var fantastisk! 

När vi var mätta blev det lite mer badande innan vi tog med oss lite drinkar/öl tillbaka till rummet och bara slappade och tittade på The Hobbit som gick på tv.

Efter att ha avnjutit en god frukost packade vi ihop och satte oss i bilen. Vi hade tänkt göra lite stopp på vägen hem och se lite och för att komma hem i tid då jag skulle upp och jobba dagen efter. Vi stannade i Arvika där vi gick på ett fordonsmuseum. Tobias fick se någon SAAB bil som han undersökte mycket noga. När vi var klara på museumet lyckades jag tjata till mig att vi skulle åka till norskagränsen som bara var 6 mil från där vi var. 


När vi väl kom till gränsen var det 17 mil till Oslo, så efter lite mer övertalning och lovande av ett Starbucks besök. När vi kom fram till Oslo snurrade vi runt väldigt länge för att hitta Starbucks då det var avstängt där tänkte köra. Men till slut hittade vi, tog en fika och tog sedan en promenad på Karl Johan. Oslo är väldigt fint och förhoppningsvisnkan vi åka dit med kerstin i en snar framtid.


Efter någon timme i Oslo körde vi hemåt. Däe gjorde vi ett matstopp i Karlstad. Även fast det inte var samma resturang så levererade även denna god pasta!