Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

Sötsak 40: Vaniljfudge

Kategori: Bake it until you make it

Ingredienser
400 g socker
140 g flytaden glykos
2,5 dl grädde
70 g smör
4 tsk vaniljpulver
400g vit choklad

Klä en form ca 30x25 cm med bakplåtspapper. Häll socker, glykos, grädde, smör och vaniljpulver i en kastrull. Värm upp och låt det koka på medelhög värme till dess att temrmometern visar 113 grader.

När temperaturen når 113 grader tar du av kastrullen från spisen. Tillsätt den finhackade chokladen och rör tills den är smält och allt är väl blandat. Häll smeten i formen och låt en stå framme på köksbänken, tills dess att smeten är helt avkyld. Sätt den i kylskåpet över natten. Skär upp i passande bitar.
 
 

Sötsak 41: Rocky Road

Kategori: Bake it until you make it

Ingredienser
300 g mörkchoklad
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini marshmallows
130 g Dumle

Smält chokladen över ett vattenbad, låt den svalna lite. Dela dumlekolorna och blanda ned nötterna, marshmallows och kolorna. Höll över chokladblandningen på en plåt med bakblåtspapper så det blir ca 3 cm högt. Ställ i kylskåpet, skär upp i bitar när den har svalnat.
 
 

Julen 2016

Kategori: Meine leben deinem Augen

Då var julen slut. All denna hets och den är över på två dagar. Har varit en lugn jul. Tobias jobbade på förmiddagen till julafton så jag och Kerstin åt lunch och fikade hos pappa med pappa och mamma. Sedan spenderades resten av dagen hemma hos oss. Vi fick besök av Tobias syster och man och deras mamma, det blev en mycket trevlig kväll. Fick en Harry Potterklänning och ett Nightmare before Christmas monopol och Kerstin fick massor av Frost saker.
 
På juldagen var vi hos Danne och Lisa och firade.Therese och Eva kom även. Det var jätte kul att träffa Eva, har inte träffat henne sedan Thereses student och Therese har jag inte träffat sedan förra julen. Jag och Dogulas nördade Harry Potter deluxe, han hade fått massa Harry Potter saker som jag lånade. Även om jag inte gillar julen så är det trevligt att umgås med min familj.