Zara/Nä - The Story of My Life

Vardag, musik, film, tv-serier, naglar, smink, hudvård, bakning, böcker, resor & tankar

Let it snow

Kategori: Meine leben deinem Augen

Så länge jag kan minnas har jag aldrig gillat snö särskilt mycket. Även som barn har jag minnen från när jag inte ville vara ute på rasten och fritids för det var kallt och snö. Jag är fortfarande inte särskilt förtjust i snö men mitt ogillande var ett tag ett starkt hat har nu börjat vända till en mer neutral åsikt.


Mycket har nog att göra med att jag blir äldre men också med att jag har barn. Nu förtiden brukar jag vilja ha snö på vintern. Dels för att det är trevligt och stämnings fullt med snö till jul. Sedan är det också ett bättre alternativ än med regn, grått och mulet. En kall vinterdag, med snö och sol är riktigt härligt att vara utomhus, gå en promenad och lyssna på en bra podd, bok eller låt. 


Jag har även på senaste åren börjat att avsky och lägga märke till mörkret ännu mera än innan. Och snö gör en sådan himla skillnad, man ser något utomhus fast det är mörkt halva dygnet. Plus det ser ju himla fint ut. 


Men det allra värsta med snö är när det snöar och man ska bege sig ut i trafiken. Det beror inte på att jag tycker det är obehagligt att köra när det snöar och är lite moddigt utan för att folk verkar glömma bort hur man kör. Hälften kör på som om det inte är snö ute och hälften kör i 50 på motorvägen. Istället för att köra försiktigt och hålla avstånden. Då jag pendlar till jobbet har jag inte så mycket val än att ge mig ut bland alla idioter. Det bästa vore att det kom snö en gång gärna en helg och sedan kan det ligga kvar hela helgen så det är plogat på vägarna när man ska ut och köra.


Men allra mest vill jag att det ska komma snö för Kerstins skull så även hon får uppleva en vit vinter då hon älskar att vara ute i snön. Det är så hemskt att inse att vinter inte är lika med snö och kyla utan snarare några plusgrader och regn. I påskas hade vi det ultimata vintervädret, det var då i april. Den andra vår månaden. 


Jag hoppas att över jul och nyår kan det var snö och fint och sedan kan det gärna bli sommar för min del, jag behöver värme och många plusgrader.


(null)

(null)
(null)
(null)

Kommentera inlägget här: