Vegansk chokladfudge paj med kolatäcke
Kategori: Bake it until you make it
Pajdeg
150 gram mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt margarinet.
Mixa ihop alla ingredienser med en gaffel och tryck ut i en pajform.
Nagga botten lätt och förgrädda i ugn på 175 grader i 15 minuter.
150 gram mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt margarinet.
Mixa ihop alla ingredienser med en gaffel och tryck ut i en pajform.
Nagga botten lätt och förgrädda i ugn på 175 grader i 15 minuter.
Chokladfudge
100 g veganchoklad
1,5 dl strösocker
1,5 dl sirap
1,5 dl sojagrädde
3 msk mjölkfrittsmör Hacka chokladen grovt. Lägg alla ingredienser förutom smör och choklad i en kastrull. Låt koka försiktigt under omrörning i ca 20-30 minuter. Du vet att den är klar genom att testa att lägga en liten klick av smeten i ett glas med kallt vatten, den ska bli fast men inte gå att forma till en boll). Ta bort kastrullen från värmen och lägg i grovhackad choklad och smör. Rör om tills allt smält samman till en jämn smet och häll sedan upp i pajskalet. Låt att svalna i kylskåpet medan du förbereder kolatoppingen.
Kolatäcke
1 dl brunt farinsocker strö
1 dl sojagrädde
25 g mjölkfrittsmör
Lägg farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i ca 3 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret. Rör om tills smöret smält och häll kolan över fudgefyllningen. Låt kolan svalna och sätta sig lite i kylskåpet.