Veganska glutenfria kokosmuffins med chokladfrosting
Kategori: , Bake it until you make it
Muffins
2 dl rumsvarm kokosmjölk
1 dl valfri mjölk
1 tsk vinäger
2,5 dl rismjöl
1 krm xantangummi
2 dl rumsvarm kokosmjölk
1 dl valfri mjölk
1 tsk vinäger
2,5 dl rismjöl
1 krm xantangummi
1,5 dl socker
0,5 dl kokosflingor
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl kokosflingor
0,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 tsk vaniljpulver
Ugn: 175 grader
Blanda först de blöta ingredienserna, låt det stå medan du blandar de torra. Blanda sedan alltihop till en smet. Grädda i ugnen ca 15-20 min om du har små muffinsar, 25-30 minuter för vanliga muffinsar,
Ugn: 175 grader
Blanda först de blöta ingredienserna, låt det stå medan du blandar de torra. Blanda sedan alltihop till en smet. Grädda i ugnen ca 15-20 min om du har små muffinsar, 25-30 minuter för vanliga muffinsar,
Frosting
2 dl kakao
141 g smör
4 dl florsocker
1 dl mjölk
Blanda alla ingredienserna i en bunke, vispa tills den blir fluffig. Garnera när muffinsen svalnat.
141 g smör
4 dl florsocker
1 dl mjölk
Blanda alla ingredienserna i en bunke, vispa tills den blir fluffig. Garnera när muffinsen svalnat.